معرفی کتاب

معرفی کتاب قدرت عادت

خلاصه نوشته
  • تهیه و ارائه نرم افزارهای سفارشی
  • تجزیه و تحلیل کلیه ی اطلاعات(اکسل، دیتابیس و ...)
  • تهیه و ارائه گزارشات، نمودار و داشبوردهای مدیریتی
  • ارائه نرم افزارهای تحت ویندوز، وب و موبایل
  • انجام امور دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی و فروش
  • طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی

کتاب قدرت عادت اثر چارلز داهیگ به بررسی چگونگی شکل‌گیری عادت‌ها، اثرگذاری و اثرپذیری افراد از عادت‌های شکل‌ گرفته و کاربردهای آن‌ها می‌پردازد. با این کتاب، نخست عادات خوب و بد خود را شناسایی می‌کنید و سپس خواهید توانست عاداتی را که پیروزی یا شکست در زندگی‌تان به آن وابسته است، تغییر دهید.

قدرت عادت (The Power Of Habit) به مدت 62 هفته به عنوان پرفروش‌ترین کتاب نیویورک‌تایمز بوده، یکی از کتاب‌های مدیریت جهان است و تا به امروز افراد زیادی از سرتاسر جهان را به خود جذب کرده است. همچنین این کتاب به عنوان یکی از تاثیرگذارترین کتاب‌ها برای مدیران از سوی دانشگاه هاروارد انتخاب شد.

چارلز داهیگ (Charles Duhigg) تحقیقات علمی و اجتماعی خود را ترکیب کرده و می‌نویسد عادت با الگویی روانشناختی به نام حلقه عادت شروع می‌شود که سه فرآیند جداگانه دارد. ابتدا نشانه یا انگیزه وجود دارد که به مغز شما می‌گوید وارد مرحله اتوماتیک نسبت به رفتار خاص شود. بعد از آن، مرحله معمول یا روزمرگی است. مرحله سوم، پاداش است؛ چیزی که مغز شما دوست دارد به یادآوری آن کمک کند و حلقه عادت شکل می‌گیرد‌.

در این کتاب، چارلز داهیگ به حقیقت اعجاب‌آوری پرداخته است، اینکه افراد تنها زمانی موفق می‌شوند که الگوهایی را که به زندگی انسان شکل می‌بخشند می‌شناسند و یاد می‌گیرند که چگونه آن‌ها را تغییر دهند. این ایده که شما حقیقتا می‌توانید عادات خود را تغیر دهید، موضوع تحقیقات گسترده‌ای در شاخه‌های مختلف علم ازجمله نورولوژی (عصب‌شناسی)، روانشناسی و روانشناسی کاربردی بوده است…

در کتاب قدرت عادت با مباحث بسیار جالب و هیجان‌انگیزی آشنا می‌شویم. مباحثی مانند: روش‌هایی برای ورزش‌کردن منظم، کم‌کردن وزن، مثمر ثمر بودن، رسیدن به موفقیت و پی‌بردن به شیوه‌های عادت. با بهره‌مند شدن از این دانش می‌توانیم کار و تجارت و جامعه و زندگی خود را دگرگون کنیم.

کتاب قدرت عادت دربرگیرنده‌ی صدها مطالعه دانشگاهی، مصاحبه‌هایی با بیش از سیصد دانشمند و مدیر و پژوهشی است که در ده‌ها شرکت انجام شده است. کتاب حاضر بر روی عادت‌ها تمرکز می‌کند، همانطور که آن‌ها به صورت تکنیکی تعریف شده‌اند: عادات، انتخاب‌هایی هستند که ما زمانی آگاهانه تصمیم به انجام‌شان گرفتیم ولی بعد از مدتی دیگر به آن‌ها فکر نمی‌کنیم ولی اغلب روزها، همچنان آن‌ها را انجام می‌دهیم. زمانی، همه‌ی ما آگاهانه تصمیم می‌گیریم که چه مقدار غذا بخوریم و هنگامی که به دفتر کار رسیدیم بر روی چه چیزی تمرکز کنیم و یا چند وقت به چند وقت شراب بنوشیم و یا چه هنگام برای دویدن بیرون برویم. سپس ما تصمیم گرفتن را متوقف می‌کنیم و این رفتارها خودکار می‌شوند. این پیامد طبیعی عصب‌شناسی ما به شمار آید. با فهمیدن نحوه رخ دادن عادت شما می‌توانید این الگو‌ها را به روش انتخابی خود، بازسازی کنید.

افتخارات کتاب قدرت عادت

« بیش از ۱۰۰ هفته در لیست پرفروش ترین کتابهای لیست نیویورک تایمز »

« انتخاب کتاب به عنوان موثرترین کتابها برای مدیران توسط دانشگاه هاروارد »

« جزو پرفروش ترین و محبوب ترین کتابهای سایت آمازون »

 

خلاصه ای از کتاب قدرت عادت

برخی از محققان شکل‌گیری عادت‌های فردی به‌نام لیزا را بررسی کردند که توانسته بود بعد از سال‌ها، عادت سیگارکشیدن را ترک کند. لیزا شرکت‌کننده‌ی دلخواه محققان بود؛ زیرا توانسته‌ بود با تغییر عادتی زیربنایی، یعنی سیگارکشیدن، کل مسیر زندگی‌ اش را تغییر دهد. محققان با کمک سیگنال‌های مغزی او و تغییر شکل در قسمت‌هایی از مسیر عصب‌های مغزی توانستند به اتفاقاتی در مغز پی ببرند که باعث تغییر عادت‌ها می‌شود. چارلز دوهیگ (Charles Duhigg)، نویسنده‌ی این کتاب و گزارشگر نیویورک‌تایمز، بعد از شرح این تحقیقات، نتیجه‌گیری کرد که بیشتر رفتارهای روزمره‌ی ما انتخاب نیستند؛ بلکه نوعی عادت هستند. آگاهی از این موضوع و پیداکردن عادت‌های بد در وجود خود، می‌تواند آغازی بر راه سخت تغییر عادت‌ها باشد. تغییر عادت سخت، ولی شدنی است.

مغز انسان همواره دنبال راه‌هایی است که انرژی کمتری مصرف کند. وقتی کارهای جدیدی انجام می‌دهد، انرژی بیشتری برای تحلیل و انجام کارها نیاز دارد. بنابراین، مغز سعی می‌کند این کارها را به‌صورت روزمره درآورد. وقتی کاری به عادت تبدیل شد، برای انجام آن انرژی کمتری از مغز صرف می‌شود. در این حالت، بخش زیادی از انرژی و توان مغز آزاد می‌شود و برای انجام کارهای جدید دیگر دراختیار ما قرار می‌گیرد. دلیل ایجاد عادت‌ها همین غریزه‌ی صرفه‌جویی در مصرف انرژی به‌وسیله‌ی مغز است.

کتاب قدرت عادت به سه بخش تقسیم شده است. چارلز داهیگ در نخستین بخش بر روی نحوه‌ی بوجود آمدن عادت‌ها در زندگی انسان‌ها تمرکز می‌کند. این بخش عصب‌شناسی مرتبط با ساختمان عادت را کاوش می‌کند و اینکه چگونه عادت‌های جدیدی بوجود بیاوریم و عادت‌های کهنه را تغییر دهیم.

بخش دوم آن عادت‌های سازمان‌ها و شرکت‌های موفق را بررسی می‌کند. با جزئیات شرح می‌دهد که چگونه مدیری به نام پال اونیل قبل از اینکه دبیر خزانه‌داری شود، با تمرکز بر عادات اصلی، عملکرد شرکت تولیدی آلمینیوم را با توجه به شاخص صنعتی داو جونز، تبدیل به بهترین کرد و چگونه استاربوکس با القاء آهسته و تدریجی عاداتی که برای تقویت اراده‌اش طراحی شده بودند، از یک ترک تحصیلی دوره دبیرستان تبدیل به مدیر ارشد شد. کتاب همچنین شرح می‌دهد که چرا حتی با استعدادترین جراحان، زمانی که عادات سازمانی در مسیر اشتباهی حرکت کنند، فاجعه می‌آفرینند.

قسمت سوم کتاب نگاهی به عادت‌ها‌ی جوامع دارد. این بخش بازگو می‌کند که چگونه مارتین لوتر کینگ جونیر و جنبش حقوق مدنی تا اندازه‌ای، با تغییر دادن عادت‌های اجتماعی دیرینه‌ی مونت گومری در ایالت آلباما موفق شدند و اینکه چرا تمرکزی مشابه به روحانی جوانی به نام ریک وارن به خوبی کمک کرد تا بزرگترین کلیسای ملی را در سادل بک والی در ایالت کالیفرنیا بسازد. سرانجام، سؤال‌های اخلاقی مبهم، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

کتاب قدرت عادت نتیجه تحقیق و پژوهش بر روی هزاران نفر است. اگر فکر می‌کنید که عادت بدی شما را رنج می‌دهد و یا به دنبال ایجاد عادت خوبی در وجود خودتان هستید، شنیدن کتاب قدرت عادت را از دست ندهید.

چارلز داهیگ در این کتاب سعی کرده تا چگونگی راه‌اندازی یک کسب‌وکار موفق و تغییر مسیر زندگی را به خواننده آموزش دهد. شایان ذکر است که بسیاری از ایده‌های مطرح شده در این کتاب در ایران نیز قابل اجرا بوده، به‌ طوریکه مخاطب با بهره‌گیری از ایده‌های مطرح شده در آن می‌تواند مسیر زندگی خود را به سمت موفقیت هدایت کند.

قسمتی از کتاب قدرت عادت

اگر می‌خواهید عادتی را تغییر دهید، باید روزمره تازه‌ای را جایگزین کنید. مطمئنا، احتمال موفقیت شما هنگامی‌که عضوی از گروه هستید تغییر می‌کند و به طور ناگهانی افزایش می‌یابد. وجود باور و اعتقاد ضروری است و از تجربه‌ای اجتماعی حاصل می‌شود؛ حتی اگر این اجتماع فقط متشکل از دو نفر باشد. می‌دانیم که تغییر صورت می‌پذیرد؛ معتادان الکل می‌توانند نوشیدن مشروبات الکلی را کنار بگذارند، افراد سیگاری می‌توانند سیگار کشیدن را ترک کنند، بازندگان دائمی نیز می‌توانند قهرمان باشند… .

لیفرا آلن، شرکت‌کننده‌ی موردعلاقه‌ی محققان بود. طبق اطلاعات ضبط‌شده در پرونده‌اش، سی‌وچهار سال سن داشت و از شانزده‌سالگی به سیگار کشیدن و مشروب نوشیدن روی آورده بود؛ و در طول زندگی همواره با چاقی دست‌وپنجه نرم می‌کرد، در اواسط دهه‌ی بیست‌سالگی‌اش، آژانس‌های ارائه‌دهنده کمک مالی پاپی او شدند 10.000 دلار بدهی خود را تصفیه کند.

یک رزومه‌ی قدیمی نشان می‌داد که طولانی‌ترین شغلش کمتر از یک سال به طول انجامید. هرچند زمانی که امروز در مقابل محققان قرار گرفت، خوش‌اندام بود و سرزنده با پاهایی قوی از جنس یک دونده. یک دهه جوان‌تر از عکس‌های قدیمی‌اش به نظر می‌رسید. بنابر آخرین گزارش‌های موجود در پرونده‌اش، او دیگر قرض آن‌چنانی نداشت؛ از مشروبات الکلی استفاده نمی‌کرد و مدت سی‌ونه ماه بود که در یک شرکت طراحی گرافیک مشغول به کار بود.

یکی از پزشکان، با پرسش لیستی از سوالات که لیزا هر بار با ورود به این لابراتوار به آن‌ها پاسخ می‌داد، پرسید چه مدت است که سیگار را ترک کرده‌اید؟ او پاسخ داد: تقریباً چهار سال، از آن تاریخ به بعد، شصت پوند وزن کم کرده‌ام، به دو ماراتون روی آورده‌ام، مدرکم را در مقطع کارشناسی ارشد گرفته‌ام و خانه‌ای برای خود خریده‌ام. این پیشرفت برایم بسیار سرنوشت‌ساز بوده است.


قانون طلایی تغییر عادت‌ها

قانون طلایی تغییر عادت‌ها

این قانون می‌گوید نمی‌توانید عادت بد را حذف کنید؛ بلکه فقط می‌توانید تغییرش دهید. قانون طلایی تغییر عادت این است که در چرخه‌ی ایجاد عادت، فقط یک چیز تغییر می‌کند: اقدام تکرارشونده. لازم نیست محرک و پاداش را تغییر دهید؛ بلکه تنها کافی است کار روزمره‌ای که قبلا انجام می‌دادید، با کار جدیدی جایگزین کنید. البته، ناگفته نماند کشف محرک و پاداش برای هرکدام از عادت‌هایمان کار ساده‌ای نیست و به بررسی عمیق نیاز دارد.

کتاب قدرت عادت

به‌طور مثال، اگر هرروز به خوردن شیرینی عادت دارید، باید بفهمید محرک شما برای انجام این عمل چیست. ممکن است مانند نویسنده‌ی کتاب، زمان مشخصی از روز باشد. پاداشی که از این عمل می‌گیرید، ممکن است هیچ ارتباطی با خود شیرینی نداشته باشد. چارلز دوهیگ در تعریف عادت خود برای خوردن شیرینی هرروز عصر درکنار همکارانش، به این نتیجه رسید که پاداش این عمل برای او صرفا برقراری ارتباط با دوستانش بوده است. بنابراین، تنها چیزی که تغییر داد، خوردن شیرینی در آن ساعت مشخص بود. او به‌جای این عمل، رفتار دیگری را جایگزین کرد. مثلا هرروز در همان ساعت فقط ۱۰ دقیقه با همکارش گپ می‌زد و دوباره سر کارش برمی‌گشت.

با جایگزینی رفتار تکراری قبلی با رفتاری جدید به‌گونه‌ای که تغییری در تریگر و پاداش ایجاد نشود، به‌مرور زمان چرخه‌ی جدیدی از عادت در ذهنتان شکل می‌گیرد و به رفتار جدید عادت می‌کنید. ممکن است ابتدای کار مغز انرژی بیشتر صرف کند؛ اما در طول زمان این رفتار به عادت تبدیل می‌شود و انرژی کمتری نیاز خواهد داشت.

درباره‌ی چارلز دوهیگ

چارلز دوهیگ نویسنده‌ی کتاب پرفروش قدرت عادت متولد سال ۱۹۷۴ در آمریکا است. درحال‌حاضر، بسیاری از نوشته‌های او در مجله‌ی نیویورک‌تایمز و برخی نشریه‌های دیگر چاپ می‌شود. همچنین، دوهیگ نویسنده‌ی ۲ کتاب درزمینه‌ی عادت‌ها و بهره‌وری است.

چارلز دوهیگ، نویسنده‌ی سابق لس‌آنجلس‌تایمز، بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۷ گزارشگر نیویورک‌تایمز بوده است. او سال‌ها قبل، از دانشگاه ییل در رشته‌ی تاریخ فارغ‌التحصیل شده و در‌حال‌حاضر ساکن شهر نیویورک است. افزون‌براین، وی فارغ‌التحصیل رشته‌ی MBA از مدرسه‌ی کسب‌وکار هاروارد است.

بریده هایی از کتاب قدرت عادت
 یک مقاله منتشر شده توسط محققی از دانشگاه دوک در سال ۲۰۰۶ نشان داد که بیش از ۴۰ درصد کارهایی که افراد در طی یک روز انجام دادند، در واقع تصمیم نبوده‌اند، بلکه عادت بوده‌اند
هنگامی که عادتی بروز می‌کند، مغز مشارکت کامل در تصمیم‌گیری را متوقف می‌کند
 دانشمندان می‌گویند عادت‌ها به این دلیل به وجود می‌آیند که مغز مرتب به دنبال راه‌هایی است تا سعی و تلاش را کم کرده و در انرژی مصرفی صرفه‌جویی کند. اگر تمام کارها به خود مغز واگذار شوند، مغز سعی می‌کند تقریبا هر کار روتین و معمولی را به شکل یک عادت در آورد، چون عادت‌ها به ذهن ما اجازه می‌دهند اغلب اوقات تجزیه و تحلیل‌ها را کاهش دهد
عادت‌ها هیچ‌گاه واقعا ناپدید نمی‌شوند. آنها در ساختارهای مغز ما رمزگذاری می‌شوند و این مزیت بزرگی برای ما است، چون خیلی بد است که بعد از هر تعطیلاتی مجبور باشیم دوباره رانندگی یاد بگیریم. مسئله این است که مغز شما نمی‌تواند فرق بین عادت خوب و بد را تشخیص دهد و بنابراین اگر شما عادت بدی داشته باشید، این عادت همیشه برای سرنخ‌ها و پاداش‌های مناسب در کمین خواهد بود.
عادت‌ها قدرتمند اما ظریف هستند
وقتی سعی کنید مردم را با ترساندن، به پیروی از مسیح وادارید، این روش برای مدت طولانی جواب نخواهد داد. تنها راه وادار کردن مردم به پذیرفتن مسئولیت بلوغ معنوی خود، آموختن عادت‌های ایمان به آنان است.
افرادی که ورزش می‌کنند، کم کم بهتر غذا می‌خورند و بازدهی کاریشان بالا می‌رود. آنها کمتر سیگار می‌کشند و نسبت به همکاران و خانواده صبر و حوصله بیشتری نشان می‌دهند. از کارت‌های اعتباریشان کمتر استفاده می‌کنند و می‌گویند احساس می‌کنند کمتر تحت فشار روانی هستند. کاملا مشخص نیست که چرا، ولی برای بسیاری از افراد، ورزش یک عادت زیربنایی است که باعث تحریک تغییر در سطح گسترده‌ای می‌شود
وقتی درک کنید که عادت‌ها می‌توانند از نو ساخته شوند، فهمیدن قدرت عادت آسان‌تر می‌شود و تنها گزینه‌ای که باقی می‌ماند، دست‌به‌کار‌شدن است.
هنگامی که انتخاب می‌کنیم می‌خواهیم چه کسی باشیم، به سوی آن چه همواره آن را تمرین کرده‌ایم، رشد می‌کنیم. دقیقا مانند یک برگه کاغذ یا یک کت که هنگامی که یک بار چین خورده یا تا زده شود، پس از آن همیشه به تا خوردن به همان شکل تمایل نشان می‌دهد.
هنگامی که انتخاب می‌کنیم می‌خواهیم چه کسی باشیم، به سوی آن چه همواره آن را تمرین کرده‌ایم، رشد می‌کنیم. دقیقا مانند یک برگه کاغذ یا یک کت که هنگامی که یک بار چین خورده یا تا زده شود، پس از آن همیشه به تا خوردن به همان شکل تمایل نشان می‌دهد.
«چیزهایی که دیگران می‌گویند به تو هیچ آسیبی نخواهد رساند. تو همیشه همانقدر قوی خواهی بود که می‌خواهی باشی.»
 باور آسان‌تر است، هنگامی که در یک جمع اتفاق بیافتد.
«قهرمان‌ها کارهای خارق‌العاده نمی‌کنند. آنها کارهای معمولی انجام می‌دهند، ولی بدون اینکه فکر کنند آن کارها را انجام می‌دهند، آنقدر سریع که تیم دیگر نمی‌تواند واکنشی نشان بدهد. آنها عادت‌هایی را که یاد گرفته‌اند دنبال می‌کنند.»
برای اینکه عادتی تغییریافته باقی بماند، افراد باید باور کنند که تغییر امکان‌پذیر است. و اغلب اوقات، آن باور تنها با کمک یک گروه بوجود می‌آید.
هر کسی می‌تواند از این فرمول اساسی برای ایجاد عادت‌های خودش استفاده کند. آیا می‌خواهید بیشتر ورزش کنید؟ یک سرنخ انتخاب کنید، مثل رفتن به باشگاه به محض بیدار شدن، و یک پاداش بعد از هر بار ورزش، مثل یک نوشیدنی مخصوص. بعد به آن نوشیدنی یا جریان اندروفینی که در بدنتان حس خواهید کرد فکر کنید. به خودتان اجازه دهید پاداش را پیش‌بینی کنید. سرانجام آن تمایل باعث می‌شود رفتن هر روزه به باشگاه برایتان ساده‌تر شود.
 کلیساها پر از افراد دائم‌الخمری است که علیرغم اعتقاد به تقوا، به مشروب خوردن ادامه می‌دهند.
برای اصلاح یک عادت، ابتدا باید تصمیم بگیرید که آن را تغییر دهید. باید آگاهانه کار دشوار تشخیص نشانه‌ها و پاداش‌هایی که رویه‌های عادات را ایجاد می‌کنند، بپذیرید و جایگزین‌های آن‌ها را بیابید. باید بدانید که کنترل عادت به دست شماست و از خودآگاهی کافی برای استفاده از این قدرت کنترل بهره‌مند باشید
تریسی سینکلر که مدیر برند برای خمیردندان اورال بی و کرست کودکان بود به من گفت: «مصرف‌کنندگان نیاز به نوعی علامت دارند که نشان دهد محصول موثر است. ما می‌توانیم هر مزه‌ای به خمیر دندان بدهیم – زغال اخته، چای سبز – و به شرطی که آن سوزش خوشایند را داشته باشد، مردم احساس می‌کنند دهانشان تمیز است. این حس سوزش باعث نمی‌شود که خمیردندان بهتر اثر کند. فقط مردم را متقاعد می‌کند که خمیردندان کارش را درست انجام می‌دهد.»
 من این نکته را مرتب به سربازانم می‌گویم، اگر شما عادت‌های درستی را به دست آورید، هیچ کاری وجود ندارد که نتوانید انجامش دهید.

معرفی کتاب قدرت عادت


مشخصات کتاب قدرت عادت

  • نویسنده: چارلز داهیگ
  • مترجم: الهام شریف
  • تعداد صفحات: 344 صفحه
  • انتشارات: نسل نواندیش
  • موضوع: روانشناسی
منبع
برترین مطالب

آرش عظیمی

تمام تمرکزم بر این است که کسب و کارها به نتایج عالی در زمینه های توسعه سازمانی و بهبود عملکرد سازمانی دست یابند و خود را از هزینه ها و صرف زمانهای بسیار رهایی سازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!